The Bliss

The Bliss

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Roadcrew.gr

Ενα συγκρότημα που από την πρώτη στιγμή με ενθουσίασε ηχητικά κι ένας συναυλιακός χώρος με τον οποίο πρώτη φορά έμελλε να συναντηθώ . . . η νύχτα θα ήταν σίγουρα συναρπαστική σκέφτηκα !
11 περίπου και τα σκαλιά του MicroPolis εμφανίζονται μπροστά στην παρέα των . . . Mr.Krallis, Sfinomeni και Post_Black_Punk . . . κάθε απορία του γράφοντα ήταν θέμα χρόνου να λυθεί !
Το MicroPolis,ένας ζεστός χώρος με μία χούφτα τραπεζάκια , μπόλικες παρέες και γενικά μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για την μπάντα , την μουσική της αλλά και το attitude αυτής . . . μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!Πάμε όμως στον κύριο λόγο της επίσκεψης μου κι αυτός δεν είναι άλλος από τους Πειραιώτες . . .

The Bliss

Εικόνα

Το trio ξεκίνησε την εμφάνιση του με το κομμάτι ''Zapukletska'' , τραγούδι για το οποίο τα παιδιά γύρισαν κι ένα video με την βοήθεια του σκηνοθέτη Κώστα Κατριου και Paris Issaris . . . ( Βλεπε εδω )
Σαν πρώτη εντύπωση αξίζει να αναφέρω τα πολλαπλά Effects μπροστά από τα έγχορδα . . . τεχνολογία που με την άψογη χρήση των παιδιών μόνο θετικά επέδρασε στο όλο ηχοτόπιο του MicroPolis !

Εικόνα

Η συνέχεια βρήκε το συγκρότημα σε απίστευτη φόρμα , απόλυτα δεμένο να μας προσφέρει αυτόν τον περίεργο συνδυασμό ήχων που το χαρακτηρίζει . . .
Τα τραγούδια του ντεμπούτου δίσκου βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε . . . TooL meets Grunge μα αυτή είναι μια πρώτη εντύπωση.
Η χθεσινή εμφάνιση των The Bliss λειτούργησε σαν ψυχική αφύπνιση, πιστεύω στον καθένα εκεί μέσα . . . που παρεπιπτώντος δεν ήταν λίγοι !
Από τα αργά , Om-ικής ψυχεδέλειας σημεία (Liabatyd) στα aggressive ξεσπάσματα (The Great Unknown) κι από τα ατελείωτα brakes (To the Son) . . . στην κάθαρση !!!
Το συγκρότημα έκλεισε μια 13 λεπτη σύνθεση (Liabatyd) . . . τραγούδι κατά το οποίο αισθάνθηκα την ψυχή μου να αφήνει το σώμα !

Εικόνα

Ο Βαγγέλης ( ο οποίος δεν έχασε νότα , απίστευτος ) στην ερμηνεία της βραδιάς να σολλάρει επάνω στις κραυγές του . . . ο Χρήστος ( μεγάλη μορφή ) με το τσιγάρο στο στόμα σε ένα ατελείωτο μπασσο-headbanging και τελος ο Στέφανος στην απόλυτη στιγμή του ! Το παλικάρι στο μεγαλύτερο (κυριολεκτικά) ρολλάρισμα που έχω ακούσει ποτέ από drummer μας παρέσυρε με την άψογη τεχνική του αλλά κυρίως με τις εκφράσεις του . . . ζούσε την στιγμή και μαζί του χαθήκαμε σε ένα trippy ταξίδι χωρίς τελειωμό ! ! !
Μετά από ένα σύντομο brake , η μπάντα μας αποχαιρέτησε με το αινιγματικό ''Namby Pamby'' . . . encore που δυστυχώς ήταν και το μοναδικό για την βραδιά .

TrackList

Zapukletska
Satura
The Great Unknown
To The Son
Alt Dawn
Liabatyd
Namby Pamby



Υ.Γ Το τέλος βρήκε το συγκρότημα ανάμεσα σε οπαδούς και παρατεταμένες επευφημίες! Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως παρολη την κούραση από το ταξίδι και την ζωντανή εμφάνιση η μπάντα έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση.Το ζεστό κλίμα του Micropolis αποδείχτηκε ιδανικό για κουβέντα και οι ανταλλαγές απόψεων περί μουσικής κ.α έφεραν συγκρότημα και κόσμο κοντά . . .
Υ.Γ Ενα ευχαριστώ στους . . . Mr Krallis,Sfinomeni,Μουστακας για την παρέα ! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου